Hiša samostojna Slovenske Konjice, LipoglavCena: 780.000,00 €

Osnovni podatki

transakcija:
prodaja
šifra oglasa:
PH00033BK
vrsta objekta:
hiša
tip:
samostojna
regija:
Savinjska
lokacija:
Lipoglav
področje podrobno:
Slovenske Konjice
leto prenove:
2013
nadstropje:
P+M
velikost:
350,00 m²
parcela:
838 m²

C
A1
A2
B1
B2
C
D
E
F
G
0 15 35 60 105 150 210 300+

opis

Gre za ekološko kmetijo in priložnost za naložbo.

Locirana je griču, na izjemno lepi lokaciji nad Slovenskimi Konjicami. Skupna velikost kmetije je dobrih 9 hektarjev, ki skupaj predstavljajo »en kos zemljišča«. Omogoča različne turistične možnosti, pridelavo in predelavo raznih kmetijskih izdelkov ipd.

Pretežni del kmetije ima južno lego, zato je le ta idealna tudi za vinogradništvo. Polovica površine je travnikov in pašnikov, druga polovica je gozd. 

Na kmetiji se nahajata leta 2013 popolnoma prenovljena stanovanjska hiša (letnik 1900) v skupni izmeri 350 m2 in gospodarsko poslopje. 

Hiša v pritličju obsega predprostor s kopalnico za goste, prostor s krušno pečjo, spalnico (20 m2), otroško sobo (16 m2), kopalnico, kuhinjo z jedilnico (18 m2) in kaminom ter veliko dnevno sobo (24 m2). V zgornji, delno mansardni etaži sta dve spalnici (vsaka po 18 m2) in velik prostor za rekreacijo. V kletni etaži sta shramba in kurilnica. Ogrevanje je na trda kuriva (drva, peleti), sanitarna voda se ogreva preko toplotne črpalke. V kopalnicah je talno gretje. 

Pred hišo sta velika zelenica in bazen, ob hiši lesen nadstrešek, od koder se odpira lep razgled na dolino. Na posestvu je tudi lastno zajetje vode, kar omogoča tudi izvedbo ribnika.

Celotno posestvo je ograjeno z dvometrsko ograjo za divjad, kjer se pase več kot 30 jelenov, muflonov in plemenskih ovac ( pasme Romanovke), na kmetiji se goji tudi zajce, kokoši, purane

Ekološka kmetija Lipoglav se nahaja  7 km od avtocestnega priključka Ljubljana-Maribor, 10 km od Term Zreče in 20 km od smučišča Rogla. 

Vsa potrebna infrastruktura je v neposredni bližini (šola, vrtec, trgovine, avtobusna in železniška postaja, lekarna, zdravstveni dom, bencinska črpalka …).

Na posestvu sta tudi dve  gradbeni parceli po 1.200 m2 (možnost dokupa), sončna elektrarna (100kW) z dolgoročno pogodbo za odkup električne energije za dobo 15 let.

Kmetija je tudi v postopku pridobivanja ekološkega certifikata, prav tako pa tudi v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja za izgradnjo ekološkega hotela za 25 gostov ali apartmajev.

Prodajalčev pogoj - plačilo za posredovanje se razdeli tako, da kupec prevzame del stroškov za posredovanje v višini 2%.

Borut Klemenčič Hočevar
Kontaktiraj posrednika
tel:
041 648 778
e-mail:
info@nepremicnine-klemencic.si

Kontaktni obrazec

Izdelava: www.kabi.info